Såden

Alle gode gange 2

På vej tilbage på plads efter sidste aktion blev vi ringet op af landkoordinatoren, der havde fået oplyst, at en Maxi var gået på grund på Lynæs sand, stik vest for Lynæs.

Vejret gjorde, at vi skulle have mere vandtæt tøj på, så vi blev lige 5 minutter forsinket, før vi for afsted igen.

Straks uden for havnen kunne vi se den. Den stod på sandgrunden og noget skråt og var ude af stand til at komme fri ved egen kraft.

Vi skønnede, at vi kunne tage den "forlæns" fri af grunden, så vi satte et tovværk over og det blev fastgjort i stævnen. (Hvorfor har Maxi`er så små klamper til fastgørelse af tovværk!)

Efter et stille og roligt - men dog kraftigt træk - træk kom den fri og vi sejlede mod Lynæs havn.

Lige uden for Lynæs havn ville de selv sejle båden ind på plads og de startede motoren, den gik fint, så vi trak tovværket ind og sejlede i havn.

Ved indsejlingen syntes vi, at den ikke sejlede, men mere drev sidelæns, så vi vendte rundt, sejlede ud igen og ganske rigtigt. De havde fået motorstop og drev mod stenmolen.

Tov i stævnen igen og så træk ind til Lynæs havn.

Og hvorfor det så gav sig til at blæse op lige der - det må vejrguderne vide.

Det blæste for meget til at vi forsvarligt kunne svinebinde dem, så vi "drev" dem kontrolleret ind og - igen med velvillig hjælp fra folk på broen - kom de på plads.

 

STØT DANSK SØREDNINGSSELSKAB

Når du støtter Dansk Søredningsselskab, tager du ansvar for alle der færdes til søs. Om du er lystsejler, fisker eller blot på gennemfart – så er vi fælles om at færdes på havet. Dansk Søredningsselskab hjælper alle, der har brug for hjælp på søen, uanset om de er medlem eller ej. Vores redningsmandskab arbejder frivilligt og ulønnet hele året rundt. Men vi kan kun eksistere på grund af mennesker som dig, der tager ansvar og gør noget for fællesskabet på havet.

Som medlem er du med til at sikre at:

  • Dansk Søredningsselskab kan stå til rådighed hele døgnet - året rundt.
  • Vores frivillige, ulønnede redningsmandskab kan blive uddannede.
  • Vi kan rykke ud til ikke livstruende situationer til inden for 20 minutter.
  • Vores redningsbåde og redningsudstyr kan blive vedligeholdt.
  • Vi kan etablere nye redningsstationer i flere danske havne.

Et medlemskab koster 600 kr. pr kalender år.

Når du har meldt dig ind, sender vi dig en medlemspakke med en vimpel, et årsmærke og klistermærker, som bevis på, at du tager ansvar for andre mennesker, der færdes på og i havet.

Andre aktioner udført af DSRS Lynæs

Grundstødning

Udkald til en grundstød Bavaria 30 ved Askehoved vi fik et tov ombord og trak dem fri. De kunne ikke selv jejle videre da de havde ødelagt deres skrue ved
DSRS Lynæs
Læs mere
Assistance

Motorhavari

Udkald til en Nimbus 33 mellem Hundested og Rørvig med motorskade. Vi fik et tov ombord og trak dem til Hundested.
DSRS Lynæs
Læs mere
Assistance

Grundstødning

En tysk bandholm 30 var kommet lidt ved siden af mærkerne i Roskilde fjord, de lå med 30 - 40 graders slagside. Vi tog fat i storsejlfaldet og trak med
DSRS Lynæs
Læs mere
Assistance

Grundstødning

På vej hjem fra et udkald ved Hyldeholm fik vi et opkald om en Nordship 35 OS der stod på grund ved Kronprins Frederiksbro. Vi kom forbi 1/2 time senere fik et
DSRS Lynæs
Læs mere
Assistance

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Gå ikke klip af vores nyhedsbrev ! Vi udsender et nyhedsbrev 6-8 gange om året, med nyheder, tips & tricks, gode tilbud fra vores samarbejdspartner samt anden god information. Tilmeld dig i dag og vær med !