Grundstødning observeret fra land

Grundstødning observeret fra land

Som vi ved at at pakke sammen fra dagens to første opgaver bliver vi kontaktet af VFK. som beder os sejle ud til en båd, som en anmelder fra land har meldt til 112, da båden ligger næsten helt ind under land på ca.30cm vand i stenfyldt område og han ikke kan se personer ombord. Vi får kontakt til anmelder som oplyser, at båden ligger stort set, udenfor st. Magleby Strandvej i Dragør.
Da vi er på stationen er vi hurtigt af sted, efter at have afsat positionen på et kort. Da vi ankommer til området kan vi hurtigt konstatere, at dette bliver en udfordrende opgave da der mange sten i vandet. Vi lister ind og prøver så godt som muligt, at undvige de sten vi møder da vi kommer ind til båden og går om brod og efter en kort snak konstatere vi, at de har ligget der siden i aftnen i forvejen ca. 12-15 timer og de er godt rystet, 4 personer. De har desværre ikke selv fundet oplysninger på os eller ringet 114/112. Vi får etableret et slæb og begynder bugsering meget langsomt da begge både flere gange rammmer nogle sten. Når vi er ude på sikker vanddybde tjekkes for vandindtrængning, der er heldigvis ikke noget, båden brugsers til Dragør.
Når vi kommer ind kan vi tale lidt mere med besætningen og høre, hvad der er sket. De er kommet sejlende og konstateret lavt vand, de har derfor slukket maskinen og den kan efterfølgende ikke starte, de prøver at sætte anker, dette holder ikke og de driver ind.
De vil straks melde sig ind i DSRS og er meget taknemlige for at komme ind.

Station: 
Udrykning: 
Søndag, 16. juli 2017 - 11:05
Hjemkomst: 
Søndag, 16. juli 2017 - 14:45
Bådfører: 
Landkoordinator: 
Vagtcentral: 
Værns fælles kommando (Bruges ikke)
Båden bugseret til: 
Dragør
Ejer var medlem.: 
Nej