Sejlbåd observeret på grund - enesejler afdød

Sejlbåd observeret på grund - enesejler afdød

I dag (25/5-2019) indviede vi den nye redningsstation i Løgstør - Indvielsen fik dog et noget andet forløb end forventet.

Midt under fotograferingen af redningsmandskabet fik vi en melding fra en lokal om, at et sejlskib tilsyneladende stod på grund i Smakmøllebugten mellem Løgstør og Aggersundbroen. Fra havnens molehoved kunne vi ganske rigtigt også konstatere, at et skib med fokken rejst var gået på grund.

Tre mand gik øjeblikkeligt ud i redningsbåden Charlie Victor 1. Ved ankomst, 3-4 minutter senere, konstaterede de, at en tysk singlehandsejler lå livløs ombord. To reddere kom ombord, og de gik prompte igang med hjertemassage. Redningsbåden Charlie Victor 1 gik med det samme tilbage til Løgstør efter hjertestarter og yderligere en redder.

Kommunikationen mellem redningsbåden og DSRS-Løgstørs kommandostation i land foregik over VHF kanal 16. Her meldte en redingshelikopter ind, at man havde hørt hvad der foregik, og at den nu var på vej til stedet fra Livø. Charlie Victor 1 og redningshelikopteren nåede frem omtrent samtidig. Der gik ca. 5 minutter fra første ankomst til den forulykkede båd til den tredje redder var ombord på det forulykkede skib med hjertestarter - alt i mens havde de ombordværende reddere fortsat hjertemassagen.

Da helikopterens redder kort tid efter nåede frem var meldingen klar fra lægen i helikopteren: Den forulykkede skulle bjerges op i helikopteren hurtigst muligt, idet man her havde langt bedre muligheder for at redde mandens liv. I et effektivt og hurtigt samarbejde blev den forulykkede bjerget og fløjet til Aalborg. Trods den livreddende førstehjælp og ikke mindst hurtig reaktionstid fra både JRCC, DSRS-Løgstør og ikke mindst redningshelikopteren fra ESK 722 fik episoden desværre ikke en lykkelig slutning. Manden blev erklæret død ved ankomsten til Aalborg sygehus.

DSRS- Løgstør fik herefter bjerget det grundstødte skib og sejlet det i god behold til Løgstør.

Foto: lokaltindblik.dk

Kategori: 
Station: 
Udrykning: 
Lørdag, 25. maj 2019 - 11:50
Hjemkomst: 
Lørdag, 25. maj 2019 - 12:50
Bådfører: 
Vagtcentral: 
Direkte
Båden bugseret til: 
Løgstør
Ejer var medlem.: 
Nej