Helicopter til evakuering

40 fod sejlbåd på grund

40 fods tysk sejlbåd på grund ved indsejling til Avernakø. Da vi slipper gennem gabet fra fjorden, kunne vi se at søerne havde rejst sig en del. Vores håb var at vi kunne komme ind i læ side på skibet, men det var allerede drevet op på revet, så dette var ikke en mulighed. Vi gik om for at prøve modsatte sode, men vi bliver kastet ind mod skibet i de høje søer, så dette måtte vi også opgive. Herefter er vi i dialog med JRCC, der mener at folk må i vandet for at komme over til os. Der er 5 ombord der gør sig klar til at hoppe i vandet. Vi prøver at komme så tæt på vi kunne. De 5 på båden kan næsten stå på revet, men de er lidt i panik og ligner ikke nogen der har meget lyst til at skulle i vandet i de høje søer. Vi slår selv skruen i forsøget, og vi er heller ikke glade ved at få 5 folk i havet. Der kunne være noget med deres helbred vi ikke kender til. JRCC beslutter at sende en helikopter og bjærger besætningen.  Vi returnere til Faaborg da sidste person er bjerget.

STØT DANSK SØREDNINGSSELSKAB

Når du støtter Dansk Søredningsselskab, tager du ansvar for alle der færdes til søs. Om du er lystsejler, fisker eller blot på gennemfart – så er vi fælles om at færdes på havet. Dansk Søredningsselskab hjælper alle, der har brug for hjælp på søen, uanset om de er medlem eller ej. Vores redningsmandskab arbejder frivilligt og ulønnet hele året rundt. Men vi kan kun eksistere på grund af mennesker som dig, der tager ansvar og gør noget for fællesskabet på havet.

Som medlem er du med til at sikre at:

  • Dansk Søredningsselskab kan stå til rådighed hele døgnet - året rundt.
  • Vores frivillige, ulønnede redningsmandskab kan blive uddannede.
  • Vi kan rykke ud til ikke livstruende situationer til inden for 20 minutter.
  • Vores redningsbåde og redningsudstyr kan blive vedligeholdt.
  • Vi kan etablere nye redningsstationer i flere danske havne.

Et medlemskab koster 600 kr. pr kalender år.

Når du har meldt dig ind, sender vi dig en medlemspakke med en vimpel, et årsmærke og klistermærker, som bevis på, at du tager ansvar for andre mennesker, der færdes på og i havet.

Andre aktioner udført af DSRS Faaborg

Flere kajakroere efterlyst

DSRS Faaborg bliver kontaktet af JRCC, der oplyser at 7 kajakroere ikke er ankommet til forventet ankomsttid. Vi sejler fra Faaborg mod Faldsled, hvor en
DSRS Faaborg
Læs mere
Assistance

Husbåd blev landfat

En husbåd ville hellere være et sommerhus tæt på vandet. Da vandet nåede 40 cm. gik den dog ikke længere. DSRS Faaborg forsøgte længe at trække husbåden af
DSRS Faaborg
Læs mere
Assistance

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Gå ikke klip af vores nyhedsbrev ! Vi udsender et nyhedsbrev 6-8 gange om året, med nyheder, tips & tricks, gode tilbud fra vores samarbejdspartner samt anden god information. Tilmeld dig i dag og vær med !