fbpx 10 års fødselsdag i Rudkøbing | Dansk Søredningsselskab

Assistance

Nødsituationer:
Kontakt Lyngby Radio på VHF kanal 16 og aktivér eventuelt alarmknappen, hvis din VHF radio er med DSC.

Har du ikke VHF kan du Kontakte Forsvarets Operationscenter på telefon +45 72850000 (døgnbemandet)

Ikke nødsituationer:
Assistance til nærmeste havn
– kontakt vagthavende på den nærmeste DSRS station

Helsingør:
+45 27601101

Kerteminde
+45 27601102 

Bregnør
+45 27601102 

Lynæs:
+45 27601103 

Rudkøbing:
+45 27601104

Juelsminde:
+45 27601105

København
+45 27601106  

Løgstør
+45 27601107  

Årø
+45 27601108

Vordingborg
+45 27601109

Køge
+45 27601110

Assens 
+45 27601111

 

10 års fødselsdag i Rudkøbing

10 års fødselsdag i Rudkøbing

Godt en snes frivillige søreddere fra Langeland er klar til at rykke ud, når lystsejlere og jollefiskere er i nød. Nu fylder redningsstationen ti år

 

- Man kan godt kalde os en slags Øhavets vejhjælp, siger Jørgen Rosenfeldt.

Sammen med godt en snes andre frivillige reddere bemander han Dansk Søredningsselskabs eneste station i Det Sydfynske Øhav.

Basen er i Rudkøbing, hvor stationen siden etableringen i 2009 har lejet et kombineret mødelokale og depot i sejlklubbens jollehus. Her kan det knibe med sidde- og bordplads, når alle søreddere holder møde. Til gengæld ligger lokalet kun få skridt fra selskabets ene fartøj, en ny RIB sat i drift i 2015.

I de fleste af årets måneder ligger redningsfartøjet stationeret i et flydende leje ved en af Rudkøbings bådebroer. Foruden RIB'en disponerer søredderne over en trailer-båret vandscooter. Den anvendes ved operationer på lavt vand.

 

Som formand for redningsselskabets Rudkøbing-afdeling kan Jørgen Rosenfeldt, Tullebølle, se tilbage på ti aktive år med årligt 30-40 assistancer. Sidste år var søredderne fx afsted 36 gange:

- Omkring to tredjedele af vores udrykninger er til sejleres eller jollefiskeres problemer med fremdriften, fx dieselpest eller garn i skruen, forklarer Jørgen Rosenfeldt.

- Uanset om den nødstedte er medlem hos os, tilbyder vi at slæbe fartøjet til nærmeste sikre havn, siger Jørgen Rosenfeldt.

Omkring en femtedel af assistancerne ydes til sejlere, der er stødt på grund. Hvis det er praktisk muligt, tilbydes de at blive slæbt fri.

I den mere kuriøse ende ligger nødkald fra sejlere, der ikke ved, hvor befinder sig:

- Vi havde en ovre ved Siø. Han sejlede efter et Shell-kort. Manden troede, at Langelandsbroen var Farøbroen, fortæller Jørgen Rosenfeldt.

Søredningsselskabet markerer de ti år ved et åbent arrangement lørdag eftermiddag den 15. juni ved basen i Rudkøbing. Ved den lejlighed tilbydes også en lille sejltur i redningsfartøjet:

- Vi har et godt fællesskab her, vi gør et stykke nyttigt arbejde og vi kan godt være fire-fem frivillige mere på holdet, lyder opfordringen fra Jørgen Rosenfeldt.

 

Dansk Søredningsselskab i Rudkøbing råder også over en trailet vandscooter for indsats på lavt vand. Foto: Søren Stidsholt Nielsen

Pladsen er trang i søredningsselskabets kombinerede depot og mødelokale i Rudkøbing Sejlklubs jollehus. Foto: Søren Stidsholt Nielsen

Jørgen Rosenfeldt, Tullebølle er formand for søredningsselskabets eneste afdeling i Øhavet, stationen i Rudkøbing: - Vi har et fint samarbejde med bl. a. forsvarets redningscenter, JRCC. Foto: Søren Stidsholt Nielsen

Dansk Søredningsselskab i Rudkøbing kan traile denne vandscooter til kysten og yde assistance på lavt vand. Foto: Søren Stidsholt Nielsen

Med denne Ribcraft dækker Dansk Søredningsselskaab i Rudkøbing Det Sydfynske Øhav afgrænset af Lohals-Lundeborg og Søby-Faaborg. Lejlighedsvis samarbejdes med den private station Ærø Rescue baseret i Marstal. Foto: Søren Stidsholt Nielsen

Fra marts til starten af december er Dansk Søredningssleskabs SAR-fartøj i døgnberedskab fra dette flydende leje på Rudkøbing havn. Foto: Søren Stidsholt Nielsen

 

Få dagens vigtigste nyheder fra fyens.dk direkte i din indbakke. Det er gratis, og du kan afmelde dig til hver en tid.

TILMELD

 Ved tilmelding accepterer du vores betingelser

 

 

 

 

 

 

De støtter os

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Gå ikke klip af vores nyhedsbrev ! Vi udsender et nyhedsbrev 6-8 gange om året, med nyheder, tips & tricks, gode tilbud fra vores samarbejdspartner samt anden god information. Tilmeld dig i dag og vær med !