fbpx 40 fods motorbåd i brand | Dansk Søredningsselskab

Assistance

Nødsituationer:
Kontakt Lyngby Radio på VHF kanal 16 og aktivér eventuelt alarmknappen, hvis din VHF radio er med DSC.

Har du ikke VHF kan du Kontakte Forsvarets Operationscenter på telefon +45 72850000 (døgnbemandet)

Ikke nødsituationer:
Assistance til nærmeste havn
– kontakt vagthavende på den nærmeste DSRS station

Skjul kort
DSRS Løgstør
Afstand 7,556 km
DSRS Juelsminde
Afstand 7,700 km

DSRS Løgstør:

7,556 km


Operationsområde:

  • Mod vest: Feggesund - Nykøbing Mors - Hvalpsund
  • Mod øst: Gjøl
   


DSRS Juelsminde:

7,700 km


Operationsområde:

  • Mod vest: Horsens og Vejle fjord
  • Mod øst: Samsø, Æbelø over mod nordfyn
  • Mod syd: Gl. Lillebæltsbro
  • Mod nord: Tunø, Nordsamsø


Motorbåd i brand, slæbt på grund

40 fods motorbåd i brand

Vi modtager alarm opkald fra JRCC kl. 10.28, og ingen tvivl om at der ikke var nogen tid at spilde,vi forlader havnen med fuld gas kl 10.40 med Charlie Victor 1 og kan gå for fuld gas ud til havaristen hvor vi er fremme kl11.01.

Samtidig med vores ankomst indløber endnu et opkald på vagttelefonen, en anden motorbåd har været i brand og anmoder om hjælp til at komme i havn, Rescue Juelsminde som også er ankommet, tildeles denne opgave og afgår mod Strib/Lillebælt for at hjælpe denne havarist (se anden Juelsminde log fra i dag)

Heldigvis var der mange både på vandet og da vi ankommer har familien forladt deres motorbåd og er i sikkerhed på en anden motorbåd. 
Selve branden var slukket af alt det havvand der var trængt ind i motorrummet og båden blev ved med at tage vand ind hurtigt. Vi har desværre ikke nogen lænsepumpe ombord, en sådan kunne helt sikkert have gjort en forskel i denne situation, men vi arbejder på at skaffe midler til en pumpe. (Skulle nogen læse denne log som har en motorlænsepumpe de vil donere, vil vi med glæde modtage en sådan??)

Vi beslutter i samråd med JRCC at vi skal forsøge at trække motorbåden ind mod kysten og gerne på grund, hvis vi kan, vi påbegynder det hårdeste og langsomste slæb vi på noget tidspunkt har prøvet, maks hastighed 2 knob, så det tager ca 2 timer 45min at trække motorbåden på grund på ca 4-5 meter vand.

Motorbåden står nu på agterenden med stævnen der stikker ca 2,5meter op af vandet, vi udløste bådens Anker så båden ikke kan flyttes af strøm og bølger, da der blev ved med at være en luftlomme i stævnen der skabte opdrift.

Vi forlader båden kl 14.30 sammen med alle de løsdele der havde løsrevet sig og er retur i Juelsminde kl 15.55.

JRCC er informeret om motorbådens position og vi afslutter hermed dagens aktion.

 

Andre aktioner udført af DSRS Juelsminde

Når nu vi alligevel var på havnen....

Vi havde aftalt, at hjælpe en kommende langturssejler med at udløse redningsflåden, så frue og børn også kunne blive en erfaring rigere - inden den lange tur
DSRS Juelsminde
Læs mere
Forebyggende søredning

35 fods sejlbåd uden styring

35 fods sejlbåd,( en tysk udlejningsbåd) var afsejlet fra Endelave, da de konstaterer manglende eller kun lidt styring af båden. Vi aftaler, at de igen
DSRS Juelsminde
Læs mere
Forebyggende søredning

Folkebåd på grund

En folkebåd havde fundet en ankerplads for natten, men ankeret holdt ikke, så de drev på grund. Bådens besætning havde hejst en lygte op i masten, så vi kunne
DSRS Juelsminde
Læs mere
Forebyggende søredning

Hvid speedbåd med motorstop

Speedbåd med motorstop. Speedbåden var sejlet ud fra den lille havn Varbjerg tæt ved Bogense. Haveristen ville gerne tilbage hertil, men indsejlingen til havnen
DSRS Juelsminde
Læs mere
Forebyggende søredning

De støtter os

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Gå ikke klip af vores nyhedsbrev ! Vi udsender et nyhedsbrev 6-8 gange om året, med nyheder, tips & tricks, gode tilbud fra vores samarbejdspartner samt anden god information. Tilmeld dig i dag og vær med !