fbpx Drivende Jolle | Dansk Søredningsselskab

Assistance

Nødsituationer:
Kontakt Lyngby Radio på VHF kanal 16 og aktivér eventuelt alarmknappen, hvis din VHF radio er med DSC.

Har du ikke VHF kan du Kontakte Forsvarets Operationscenter på telefon +45 72850000 (døgnbemandet)

Ikke nødsituationer:
Assistance til nærmeste havn
– kontakt vagthavende på den nærmeste DSRS station

Skjul kort
DSRS Løgstør
Afstand 7,567 km
DSRS Juelsminde
Afstand 7,710 km

DSRS Løgstør:

7,567 km


Operationsområde:

  • Mod vest: Feggesund - Nykøbing Mors - Hvalpsund
  • Mod øst: Gjøl
   


DSRS Juelsminde:

7,710 km


Operationsområde:

  • Mod vest: Horsens og Vejle fjord
  • Mod øst: Samsø, Æbelø over mod nordfyn
  • Mod syd: Gl. Lillebæltsbro
  • Mod nord: Tunø, Nordsamsø


Drivende Jolle

Et fragtskib nordliggående observerer en drivende jolle i sejlrenden øst for Romsø i Storebælt. JRCC beder, om vi vil undersøge nærmere. Vi bemander Kertemindebåden med 2 mand. Vores ældste redder, Søren, som altid er på pletten, klargører og indtaster den opgivende position, medens vi iklæder os i vinter tøj.

Vi sejler til den opgivne position. Der er god vind fra NV. Da vi er fremme, ligger vi båden død i 5 min. og laver en berigning på kurs og hastighed, hvorefter vi starter eftersøgning. Dette gentager vi 2 gange, hvorefter vi sejler lige mod jollen.

Vi kan meddele JRCC, at der ikke er tegn på, at der har været nogen ombord i jollen, og vi tager den på slæb. Efter kort tid kan fortøjningen på jollen ikke holde og vi mister den. Vi forsøger at få den med igen, men der er ikke mulighed for at få tovværk fastgjort på den bordfyldte mindre glasfiberjolle, så vi opgiver den og meddeler JRCC, hvilken retning den driver. Der bliver udsendt en sikkerheds melding, og vi returnerer til Kerteminde.

Andre aktioner udført af DSRS Kerteminde

Romsø båden med ødelagt gear

Romsø båden ringer og siger de ligger med et defekt gear lige syd for Romsø . Vi bemander rescue Ida og sejler ud til dem og tager dem med til Kerteminde havn
DSRS Kerteminde
Læs mere
Forebyggende søredning

Motorbåd tov i skruen

Medlem ringe direkte om vi kan hjælpe ham. Han ligger i Kerteminde havn med noget i skruen, så han har lagt anker. bi får bugseret ham til kaj.
DSRS Kerteminde
Læs mere
Forebyggende søredning

Motorsejler rorproblem

Medlem ringer direkte at han har rorproblem og kaikke styre. Vil have hjælp til at komme i havn. Vi henter ham uden for havnen og lægger ham på plads.
DSRS Kerteminde
Læs mere
Forebyggende søredning

Lystfiskerbåd med gear problemer

De ringede direkte og fortalte at de havde problemer med gearet. De lå lidt nord for Storebæltsbroen. Vi slæbte ham retur til hans plads i Korsør Havn. Det
DSRS Kerteminde
Læs mere
Forebyggende søredning

De støtter os

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Gå ikke klip af vores nyhedsbrev ! Vi udsender et nyhedsbrev 6-8 gange om året, med nyheder, tips & tricks, gode tilbud fra vores samarbejdspartner samt anden god information. Tilmeld dig i dag og vær med !