Motorbåd på slæb vest for Nordre Røse Fyr

Havundersøgelser gik i fisk - og en nysgerrig sæl kigger på.

Sensommeren har bidt sig fast over Øresund. Solen skinner fra en skyfri himmel og det er den perfekte dag til at lave havbundsundersøgelser. De 3 biologer i båden har afsluttet deres undersøgelser af havbunden, og vil sætte kursen hjemad. Men den beslutning er motoren bestemt ikke enig i. Hvis det står til den, så skal båden bare blive på Sundet.
Så de kontakter DSRS København, vi starter Rescue Njord og sætter kursen sydover mod Nordre Røse Fyr, hvor båden har kastet anker lige syd for.

Da vi kommer frem kan vi godt forstå, at motoren ikke just er samarbejdsvillig. Den har simpelthen smidt alle skuerne fra starterhjulet, så der sker ikke noget som helst, når man drejer nøglen.

Vi får sat en trosse i stævnen og begynder stille og roligt at trække båden mod nærmeste havn. Mens vi tøffer afsted dukker der lige pludselig et lille sort hoved op på vores bagbord side. Det er en nysgerrig sæl, som sikkert ikke har set det syn før, så den stirrer på os med sine store sorte øjne.

Nå, men vi får bugseret båden fint i havn og mon ikke der er et nyt medlem på vej :-)

STØT DANSK SØREDNINGSSELSKAB

Når du støtter Dansk Søredningsselskab, tager du ansvar for alle der færdes til søs. Om du er lystsejler, fisker eller blot på gennemfart – så er vi fælles om at færdes på havet. Dansk Søredningsselskab hjælper alle, der har brug for hjælp på søen, uanset om de er medlem eller ej. Vores redningsmandskab arbejder frivilligt og ulønnet hele året rundt. Men vi kan kun eksistere på grund af mennesker som dig, der tager ansvar og gør noget for fællesskabet på havet.

Som medlem er du med til at sikre at:

  • Dansk Søredningsselskab kan stå til rådighed hele døgnet - året rundt.
  • Vores frivillige, ulønnede redningsmandskab kan blive uddannede.
  • Vi kan rykke ud til ikke livstruende situationer til inden for 20 minutter.
  • Vores redningsbåde og redningsudstyr kan blive vedligeholdt.
  • Vi kan etablere nye redningsstationer i flere danske havne.

Et medlemskab koster 600 kr. pr kalender år.

Når du har meldt dig ind, sender vi dig en medlemspakke med en vimpel, et årsmærke og klistermærker, som bevis på, at du tager ansvar for andre mennesker, der færdes på og i havet.

Andre aktioner udført af DSRS København

Knækket mast

Vi fik et opkald fra en båd der havde tabt deres mast. Der blev sat en besætning og sejlede afsted nord på. Alt var roligt og under kontrol, masten havde
DSRS København
Læs mere
Assistance

Overophedet motor

Medlem kontakter os, at han ligger i havneløbet i Københavnshavn og hans motor er overophedet. Vi finder en besætningen, som finder båden og bugserer tilbage
DSRS København
Læs mere
Assistance

Styringsproblemer ved Hellerup

Havaristen ringer til DSRS København efter de blev henvist til os af politibåden. De ligger i en lille motorbåd syd for Hellerup og kan kun sejle til bagbord. Vi samler en besætning og sejler til dem.
DSRS København
Læs mere
Assistance

Sejlbåd uden motor og mistet mast

DSRS København modtager opkald fra havarist som ligger ud for Rungsted med defekt motor og mistet mast. Der findes hurtigt en besætning som sætter kursen mod
DSRS København
Læs mere
Assistance

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Gå ikke klip af vores nyhedsbrev ! Vi udsender et nyhedsbrev 6-8 gange om året, med nyheder, tips & tricks, gode tilbud fra vores samarbejdspartner samt anden god information. Tilmeld dig i dag og vær med !