fbpx SAR: Sejlbåd med vandindtrængen | Dansk Søredningsselskab

Assistance

Nødsituationer:
Kontakt Lyngby Radio på VHF kanal 16 og aktivér eventuelt alarmknappen, hvis din VHF radio er med DSC.

Har du ikke VHF kan du Kontakte Forsvarets Operationscenter på telefon +45 72850000 (døgnbemandet)

Ikke nødsituationer:
Assistance til nærmeste havn
– kontakt vagthavende på den nærmeste DSRS station

Skjul kort
DSRS København
Afstand 3 km
DSRS Køge
Afstand 33 km

DSRS København:

3 km


Operationsområde:

  • Mod nord: Vedbæk
  • Mod syd: Aflandshage
   


DSRS Køge:

33 km


Operationsområde:

  • Mod nord: Aflandshage
  • Mod syd: Stevns fyret
   


SAR: Sejlbåd med vandindtrængen

29.07.2021 14.34, DSRS KBH modtager alarm fra JRCC om 28 fods sejlbåd med vand indtrængen. Der bliver hurtigt fundet besætning til Norden Rescue som sætter kursen imod den sidst angivet position, nær Drogden fyr. Med middelvind omkring 16 m/s og vindstød omkring 22 m/s, så var der ganske meget gang i havet og store bølger havde bygget sig op. Efter kort søgen finder vi havaristen – som arbejder hårdt i bølgerne med at pøse vand ud. Der er et ca. 30x40 cm huld i skroget agter, hvor påhængsmotor og beslag er flået af. Efter lidt forsøg med at komme tæt ind til haveristen indser vi at det ikke lader sig gøre sikkerhedsmæssigt forsvarligt. Besked videregives til JRCC som sender yderligere assistene i form af Airport Rescue fra CPH, samt en EH101 redningshelikopter. Helikopterens redder bliver hoistet ned til havaristen hvorefter et slæb bliver etableret. Operationen i det voldsomme vejr tager omkring 3 timer, før han er slæbt til nærmeste havn og igen er sikkert i land. Vi takker CPH Airport Rescue og forsvarets helikopter for indsatsen og samarbejdet.

Andre aktioner udført af DSRS København

Folkebåd med motorstop

Vi bliver kaldt ud til en folkebåd med motorstop i Svanemøllebugten. I frisk vind og bølger fra sydøst finder vi havaristen på den angivne position. De 2 om
DSRS København
Læs mere
Forebyggende søredning

26 fods motorbåd med motorproblemer

Udkald til 26 fods motorbåd der på vej på værft fik motorproblemer. Lå for anker så alt var under kontrol da vi ankom. De blev hjulpet sikkert i havn.
DSRS København
Læs mere
Forebyggende søredning

Medlem med motorstop øst for Ven

Vi bliver kontaktet af et af vores medlemmer, at de er to personer ude at fiske og nu kan deres motor ikke starte, vi kan se via vores lokaliseringssystem at
DSRS København
Læs mere
Forebyggende søredning

De støtter os

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Gå ikke klip af vores nyhedsbrev ! Vi udsender et nyhedsbrev 6-8 gange om året, med nyheder, tips & tricks, gode tilbud fra vores samarbejdspartner samt anden god information. Tilmeld dig i dag og vær med !