Kæntret jolle

Sejljolle kæntret i hårdt vejr

Skibsføreren på ForSea færgen "Hamlet"  ringer direkte og anmelder, at de har observeret en kæntret sejljolle med en person i vandet. Jollen ligger umiddelbart nord for færgerne, og sejleren har problemer med at få jollen på ret køl. De er bekymrede og beder os assistere. "Rescue Heimdal" er på træning så "Hamlet" bliver bedt om at kontakte dem direkte på ch. 16. "Rescue Heimdal" er således meget hurtigt fremme, og får kontakt til sejleren, der nu er drevet ca. ½ sømil nord for Nordhavnen. Selv om sejleren nu havde været i vandet i ca. en halv time i den stride nordlige vind, var han ikke umiddelbart indstillet på at få hjælp. "Han havde styr på det", og ville vente på hjælp fra Helsingør sejlklubs båd. JRCC underrettet, der bad/beordrede besætningen på Heimdal om at få sejleren op af vandet. Da det jo er svært at tvinge nogen op af vandet, holdt "Heimdal" sig tæt til sejleren, indtil klubbens båd var fremme. Efterfølgende blev situationen evalueret med Helsingør Sejlklub.

STØT DANSK SØREDNINGSSELSKAB

Når du støtter Dansk Søredningsselskab, tager du ansvar for alle der færdes til søs. Om du er lystsejler, fisker eller blot på gennemfart – så er vi fælles om at færdes på havet. Dansk Søredningsselskab hjælper alle, der har brug for hjælp på søen, uanset om de er medlem eller ej. Vores redningsmandskab arbejder frivilligt og ulønnet hele året rundt. Men vi kan kun eksistere på grund af mennesker som dig, der tager ansvar og gør noget for fællesskabet på havet.

Som medlem er du med til at sikre at:

  • Dansk Søredningsselskab kan stå til rådighed hele døgnet - året rundt.
  • Vores frivillige, ulønnede redningsmandskab kan blive uddannede.
  • Vi kan rykke ud til ikke livstruende situationer til inden for 20 minutter.
  • Vores redningsbåde og redningsudstyr kan blive vedligeholdt.
  • Vi kan etablere nye redningsstationer i flere danske havne.

Et medlemskab koster 600 kr. pr kalender år.

Når du har meldt dig ind, sender vi dig en medlemspakke med en vimpel, et årsmærke og klistermærker, som bevis på, at du tager ansvar for andre mennesker, der færdes på og i havet.

Andre aktioner udført af DSRS Helsingør

Maxi båd tar vand ind

JRCC anmelder, at en Maxi 84 med 2 ombord tar vand ind. Rescue Heimdal sendes afsted og finder havaristen ved midtfarvandsbøjen. Bugseret til Helsingør.
DSRS Helsingør
Læs mere
Assistance

LM 23 med motorstop

JRCC anmelder, at havaristen har fået motorstop ud for Nakkehoved fyr. Rescue Heimdal sendes af sted og hanker op i båden. Havarist bliver bugseret ind i
DSRS Helsingør
Læs mere
Assistance

Propellen fik Neptun

På vej hjem fra foregående opgave blev "Rescue Heimdal" kaldt på radioen af en svensk tunfisker, der deltog i operation mærkning af Tun. Båden "Morning Wood"
DSRS Helsingør
Læs mere
Assistance

Grundstødning efter tunsafari

For tiden er utrolig mange både samlet nord for Helsingør for at se på de mange tun, der springer op af vandet på deres jagt efter makreller og sild. En
DSRS Helsingør
Læs mere
Assistance

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Gå ikke klip af vores nyhedsbrev ! Vi udsender et nyhedsbrev 6-8 gange om året, med nyheder, tips & tricks, gode tilbud fra vores samarbejdspartner samt anden god information. Tilmeld dig i dag og vær med !