fbpx Indledende samarbejde om brandudstyr mm på Endelave | Dansk Søredningsselskab

Assistance

Nødsituationer:
Kontakt Lyngby Radio på VHF kanal 16 og aktivér eventuelt alarmknappen, hvis din VHF radio er med DSC.

Har du ikke VHF kan du Kontakte Forsvarets Operationscenter på telefon +45 72850000 (døgnbemandet)

Ikke nødsituationer:
Assistance til nærmeste havn
– kontakt vagthavende på den nærmeste DSRS station

Skjul kort
DSRS Helsingør
Afstand 9,955 km
DSRS København
Afstand 9,956 km

DSRS Helsingør:

9,955 km


Operationsområde:

  • Mod nord: Gilleleje
  • Mod syd: Vedbæk
   


DSRS København:

9,956 km


Operationsområde:

  • Mod nord: Vedbæk
  • Mod syd: Aflandshage
   


Hvordan transporteres udstyr bedst til Endelave

Indledende samarbejde om brandudstyr mm på Endelave

I den seneste tid har vi haft dialog med Sydøstjyllands Brandvæsen omkring transport af materiel og mandskab til Endelave, hvis et stort uheld igen skulle ske på øen. Der er ingen tvivl om, at flyulykken i 2018 har sat fokus på, hvordan man bedst og hurtigst får transporteret f.eks. brandudstyr og personel til øen.

Idag fik vi besøg af omkring 10 personer fra brandvæsenet (især indsatsledere) og politiet, der fik set Rescue Juelsminde og ikke mindst fik en fornemmelse af, hvad vi og båden kan. 

Tanken var, at en helikopter skulle transportere mandskab og udstyr til Endelave fra Horsens, og vi sejler med, som en alternativ mulighed. Beredskabet tager efterfølgende til Horsens, og flyver med helikopter til Endelave imens afsejler vi fra Juelsminde og er i havn på Endelave en halv time senere. Vi bliver kørt til flyvepladsen af den lokale brandchef, og følger landingen i den lille lufthavn. 

Øvelsen giver os en god anledning til at fortælle lidt om, hvad vi kan og gerne vil, og signalerer at også DSRS er medspiller, hvis en situation spidser til. Desuden gav dagen anledning at vi fik snakket lidt med nogle af de folk, vi har været afsted sammen med - men aldrig eller sjældent får mødt. (når de er i luften og vi er på vandet)

De støtter os

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Gå ikke klip af vores nyhedsbrev ! Vi udsender et nyhedsbrev 6-8 gange om året, med nyheder, tips & tricks, gode tilbud fra vores samarbejdspartner samt anden god information. Tilmeld dig i dag og vær med !