fbpx Motorskade efter grundstødning | Dansk Søredningsselskab

Assistance

Nødsituationer:
Kontakt Lyngby Radio på VHF kanal 16 og aktivér eventuelt alarmknappen, hvis din VHF radio er med DSC.

Har du ikke VHF kan du Kontakte Forsvarets Operationscenter på telefon +45 72850000 (døgnbemandet)

Ikke nødsituationer:
Assistance til nærmeste havn
– kontakt vagthavende på den nærmeste DSRS station

Skjul kort
DSRS Helsingør
Afstand 9,955 km
DSRS København
Afstand 9,956 km

DSRS Helsingør:

9,955 km


Operationsområde:

  • Mod nord: Gilleleje
  • Mod syd: Vedbæk
   


DSRS København:

9,956 km


Operationsområde:

  • Mod nord: Vedbæk
  • Mod syd: Aflandshage
   


Rainbow

Motorskade efter grundstødning

DRSR Helsingør får et opkald via JRCC, som gerne vil have os til at assistere en båd, som har mistet motorkraften pga. en grundstødning i nærheden af Gilleleje. De var kommet fri af grunden og drev for vejr og vind.

Vi taler flere gange med besætningen, både før og efter afgang Helsingør, og de er noget bekymrede for at drive på land. Vinden blæser med 10-15 m/s fra Nordvest og vi kan se, at det vil tage nogen tid, før vi er fremme. Vi taler med JRCC og foreslår, at beredskabet i Gilleleje bedes assistere, da de vil kunne være fremme noget før os.

Ved vores ankomst var Beredskab Gribskov allerede ved haveristen og havde fået en redder ombord for at assistere med bugseringen. Beredskabet fik den ene ende af vores slæbetov ombord og sejlede dette ind til havaristen, som lå på forholdsvis grundt vand, og vi kunne så holde os i en position med sikker vanddybde.

Båden blev bugseret til Gilleleje Havn og med bredskabets hjælp lagt på en havneplads. Båden skal formentlig på land og repareres inden den videre færd fra København, hvor den lige var blevet hentet, hjem til Kerteminde kan fortsættes. 

Tak for hjælpen til Beredskab Gribskov. 

Andre aktioner udført af DSRS Helsingør

motorstop

Netop afsluttet træning med Rescue Heimdal og lukket det hele ned, da vi fik melding om trollingbåd med motorstop ml. Snekkersten og Espergærde Havn, og ca. 300
DSRS Helsingør
Læs mere
Forebyggende søredning

motorstop

Ejeren af mindre jolle havde fået motorstop ml. Helsingør Nordhavn og Kronborg og ikke ret langt ude. Han havde droppet anker og hyggede sig med lidt fiskeri
DSRS Helsingør
Læs mere
Forebyggende søredning

Motorskade efter grundstødning

DRSR Helsingør får et opkald via JRCC, som gerne vil have os til at assistere en båd, som har mistet motorkraften pga. en grundstødning i nærheden af Gilleleje
DSRS Helsingør
Læs mere
Forebyggende søredning

De støtter os

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Gå ikke klip af vores nyhedsbrev ! Vi udsender et nyhedsbrev 6-8 gange om året, med nyheder, tips & tricks, gode tilbud fra vores samarbejdspartner samt anden god information. Tilmeld dig i dag og vær med !