Dansk hoist fra Die Seenotretter Berlin ved Lyø

SAR-øvelse med tysk redningskrydser, redningshelikopter m.fl. ved Faaborg

18 APR kl. 1921 udsendte Frau Luna øvelsesnødsignal om 3 personer i vandet på tysk til MRCC Bremen, der kaldte ud til sejlende i området, og den tyske redningskrydser Berlin af Laboe ved Kiel satte kursen. 
JRCC overtog opgaven og kaldte redningshelikopter, MHV 810 Luna og MHG Svendborg, Havnbjerg Frivillige Brandværn, DSRS Faaborg og en civil sejlbåd Safen til stedet. DSRS samlede den første person op tæt på Frau Luna,
Berlins datterbåd fik fotograferet kortplotter med spor til JRCC, som delte såvel dette som søgekassen til alle enheder, hvorefter Frau Luna blev til MHV 810 Luna blev OSC og fik enhederne (SRU) op på linje.
Redningshelikopteren meldte adskillige fund til JRCC på en anden kanal, men lod dem efter aftale ligge til bådene. Berlin med den højeste bro fandt flest af de i alt 9 personlignende objekter. Det 9. fundet kl. 2044.
Dernæst hoist af en person fra Berlin. Pågældende sat ned på Luna.

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Gå ikke klip af vores nyhedsbrev ! Vi udsender et nyhedsbrev 6-8 gange om året, med nyheder, tips & tricks, gode tilbud fra vores samarbejdspartner samt anden god information. Tilmeld dig i dag og vær med !