dsrs

Sejlbåd gået på grund på Saltholm

Netop som vi er kommet i land fra vores forrige tur, kommer dags 3.opgave fra JRCC. De oplyser en 22fod sejlbåd er gået på grund på Saltholm, vi får en position på den sydvestlige side, men kan ikke se båden og kigger også på Peberholm. Efter aftale med JRCC sejler vi udenom Peberholm for, at se om båden ligger på den østlige side, vi spotter båden langt ind i det lave område. Vi lister ind ca.1.100m i det lave vand med en mand i stævnen, som udgik. Vi kommer frem til båden og etablere et slæb på ca. 120M ikke nok til at komme ud i det dybe vand.  Vi kører for en sikkerhed kun på en maskine, hvis skulle ramme en af eller flere af de sten som ligger overalt i det område. Vi fik båden ud efter ca. en time og kunne bugserer båden til Dragør i relativt frisk vejr. Desværre gik det lidt hårdt udover vores ene skrue. Men vi er glade for, at vi tidligere på året valgt at skrifte til de billige alu. skruer i stedt for rustfristål, som vi tidligere har brugt. Ejer af sejlbåden var lidt rystet og meget taknemmelig for vi kunne hjælpe ham. Han oplyste, at han havde mistet styringen af vinden og strømmen omkring Øresundsbroen. 

STØT DANSK SØREDNINGSSELSKAB

Når du støtter Dansk Søredningsselskab, tager du ansvar for alle der færdes til søs. Om du er lystsejler, fisker eller blot på gennemfart – så er vi fælles om at færdes på havet. Dansk Søredningsselskab hjælper alle, der har brug for hjælp på søen, uanset om de er medlem eller ej. Vores redningsmandskab arbejder frivilligt og ulønnet hele året rundt. Men vi kan kun eksistere på grund af mennesker som dig, der tager ansvar og gør noget for fællesskabet på havet.

Som medlem er du med til at sikre at:

  • Dansk Søredningsselskab kan stå til rådighed hele døgnet - året rundt.
  • Vores frivillige, ulønnede redningsmandskab kan blive uddannede.
  • Vi kan rykke ud til ikke livstruende situationer til inden for 20 minutter.
  • Vores redningsbåde og redningsudstyr kan blive vedligeholdt.
  • Vi kan etablere nye redningsstationer i flere danske havne.

Et medlemskab koster 600 kr. pr kalender år.

Når du har meldt dig ind, sender vi dig en medlemspakke med en vimpel, et årsmærke og klistermærker, som bevis på, at du tager ansvar for andre mennesker, der færdes på og i havet.

Andre aktioner udført af DSRS København

Knækket mast

Vi fik et opkald fra en båd der havde tabt deres mast. Der blev sat en besætning og sejlede afsted nord på. Alt var roligt og under kontrol, masten havde
DSRS København
Læs mere
Assistance

Overophedet motor

Medlem kontakter os, at han ligger i havneløbet i Københavnshavn og hans motor er overophedet. Vi finder en besætningen, som finder båden og bugserer tilbage
DSRS København
Læs mere
Assistance

Styringsproblemer ved Hellerup

Havaristen ringer til DSRS København efter de blev henvist til os af politibåden. De ligger i en lille motorbåd syd for Hellerup og kan kun sejle til bagbord. Vi samler en besætning og sejler til dem.
DSRS København
Læs mere
Assistance

Sejlbåd uden motor og mistet mast

DSRS København modtager opkald fra havarist som ligger ud for Rungsted med defekt motor og mistet mast. Der findes hurtigt en besætning som sætter kursen mod
DSRS København
Læs mere
Assistance

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Gå ikke klip af vores nyhedsbrev ! Vi udsender et nyhedsbrev 6-8 gange om året, med nyheder, tips & tricks, gode tilbud fra vores samarbejdspartner samt anden god information. Tilmeld dig i dag og vær med !