Havarist på slæb

Vandindtrængning

Direkte kald på vagttelefonen kl. 1010 fra en 36 fod motorbåd med vandindtrængning på en pos vest for Boebakkerne på Helnæs. Det viste sig at være et par sømil længere mod NV.
Rescue Thor afgik kl 1042 og var fremme ved havaristen ved 11-tiden. Havaristen havde skiftet til en kurs med søen for at undgå at få mere vand ind end nødvendigt. Vi fik ham fortøjet på siden og påbegyndt lænsning med både dykpumpen og Honda pumpen i nogle minutter hvorefter han blev taget på slæb mod Assens. I den ret grove sø blev vi nødt til at gå skråt på søerne med en fart på omkring 3 kn. Efter 1 times tid måtte vi have Honda pumpen i gang igen fordi stores rummet ude foran var fyldt med vand igen.
Vi ankom Assens med havaristen lidt i 14, og han sejlede selv ind til kranen hvor han kom op med det samme. Det viste sig at der var kommet et forholdsvis stort hul i skroget i -BB side som har været årsagen.

STØT DANSK SØREDNINGSSELSKAB

Når du støtter Dansk Søredningsselskab, tager du ansvar for alle der færdes til søs. Om du er lystsejler, fisker eller blot på gennemfart – så er vi fælles om at færdes på havet. Dansk Søredningsselskab hjælper alle, der har brug for hjælp på søen, uanset om de er medlem eller ej. Vores redningsmandskab arbejder frivilligt og ulønnet hele året rundt. Men vi kan kun eksistere på grund af mennesker som dig, der tager ansvar og gør noget for fællesskabet på havet.

Som medlem er du med til at sikre at:

  • Dansk Søredningsselskab kan stå til rådighed hele døgnet - året rundt.
  • Vores frivillige, ulønnede redningsmandskab kan blive uddannede.
  • Vi kan rykke ud til ikke livstruende situationer til inden for 20 minutter.
  • Vores redningsbåde og redningsudstyr kan blive vedligeholdt.
  • Vi kan etablere nye redningsstationer i flere danske havne.

Et medlemskab koster 600 kr. pr kalender år.

Når du har meldt dig ind, sender vi dig en medlemspakke med en vimpel, et årsmærke og klistermærker, som bevis på, at du tager ansvar for andre mennesker, der færdes på og i havet.

Andre aktioner udført af DSRS Assens

Pumpe assistance til sunket fiskekutter

Kl. ca. 9 ringer en havneassistent fra marinaen direkte til en af vores frivillige om vi kan hjælpe med pumpe assistance til båd der er ved at synke. Han får
DSRS Assens
Læs mere
Assistance

Overophedet motor

Kl. 1407 ringer JRCC på vagttelefonen om en 16 fod motorbåd med en ombord ligger S f. Årø med overophedet motor. Vi samler en besætning som afgår 1453 og fremme
DSRS Assens
Læs mere
Assistance

Brændstof lækage

Kl. 1254 ringer JRCC VFK vagthavende til vagttelefonen at en 8 m motorbåd med en ombord, har en brændstof lækage lige syd for Fænø på pos. 55 52´42 N 009 41´39
DSRS Assens
Læs mere
Assistance

SAR ved Ny Lillebæltsbro

JRCC kontakter vagttelefonen kl. 1311 om en brospringer fra den nye Lillebæltsbro. Der bliver hurtigt samlet en besætning som lige skulle til at kaste los, da
DSRS Assens
Læs mere
Alarm SAR

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Gå ikke klip af vores nyhedsbrev ! Vi udsender et nyhedsbrev 6-8 gange om året, med nyheder, tips & tricks, gode tilbud fra vores samarbejdspartner samt anden god information. Tilmeld dig i dag og vær med !