Assistance

Nødsituationer:
Kontakt Lyngby Radio på VHF kanal 16 og aktivér eventuelt alarmknappen, hvis din VHF radio er med DSC.

Har du ikke adgang til VHF
Er der tale om livstruende situation, kontakt straks 1-1-2 som derefter vil stille dig videre.

Ved andre situationer kan Søværnets Operationscenter kontaktes på 7285 0505

Ikke nødsituationer:
Assistance til nærmeste havn
– kontakt vagthavende på den nærmeste DSRS station

Skjul kort
DSRS Løgstør
Afstand 8,573 km

DSRS Faaborg:

0 km


Station under opstart


DSRS Løgstør:

8,573 km


Operationsområde:

  • Mod vest: Feggesund - Nykøbing Mors - Hvalpsund
  • Mod øst: Gjøl
   


Aktion290622

Øget sikkerhed førte til uheld

En erfaren solosejler fra Nordjylland havde ankret op for natten langs den Sjællandske nordkyst. For at være ekstra sikker, så havde han forsynet sit anker med en såkaldt ankerbøje - en line, der går fra ankeret op til en bøje på overfladen. Den kan bruges til at markere ankeret og til at hjælpe med at få ankeret op hvis det sidder fast. Men da han skulle sejle her til morgen, så fik han linen fra ankerbøjen i propellen hvilket igen betød, at ankeret blev trukket ned under båden og han ikke kunne få det op i båden igen. 

Han satte sine sejl og han var ud for Hornbæk Havn alarmerede han DSRS Helsingør, og vi sendte Rescue Heimdal ud med tre reddere, der i fællesskab med ejeren hurtigt fik fanget det løbske anker og herefter trukket båden trygt ind til Helsingør. Bådejeren var medlem af det norske RS, men ville melde sig ind i DSRS efter denne hjælp, som han kaldte "meget professionel". Vi takker for roserne og minder om at selv de bedste sejlere kan havne i problemer, så det er en dejlig tryghed at have DSRS i baghånden! 

STØT DANSK SØREDNINGSSELSKAB

Når du støtter Dansk Søredningsselskab, tager du ansvar for alle der færdes til søs. Om du er lystsejler, fisker eller blot på gennemfart – så er vi fælles om at færdes på havet. Dansk Søredningsselskab hjælper alle, der har brug for hjælp på søen, uanset om de er medlem eller ej. Vores redningsmandskab arbejder frivilligt og ulønnet hele året rundt. Men vi kan kun eksistere på grund af mennesker som dig, der tager ansvar og gør noget for fællesskabet på havet.

Som medlem er du med til at sikre at:

  • Dansk Søredningsselskab kan stå til rådighed hele døgnet - året rundt.
  • Vores frivillige, ulønnede redningsmandskab kan blive uddannede.
  • Vi kan rykke ud til ikke livstruende situationer til inden for 20 minutter.
  • Vores redningsbåde og redningsudstyr kan blive vedligeholdt.
  • Vi kan etablere nye redningsstationer i flere danske havne.

Et medlemskab koster 550 kr. pr kalender år.

Når du har meldt dig ind, sender vi dig en medlemspakke med en vimpel, et årsmærke og klistermærker, som bevis på, at du tager ansvar for andre mennesker, der færdes på og i havet.

Andre aktioner udført af DSRS Helsingør

Sejlbåd med motorproblem

Haverist anmelder, at han ikke kan stare sin motor. Sejlbåden driver uden vind nord for Hven. Rescue Heimdal afbryder sin træning og finder sejlbåden. Bugseret
DSRS Helsingør
Læs mere
Forebyggende søredning

Sejlbåd med motorhaveri

Haverist anmelder, at han ikke kan starte sin motor. Rescue Heimdal sendes i retning mod Snekkersten, hvor man finder båden. Bugseret til Helsingør.
DSRS Helsingør
Læs mere
Forebyggende søredning

Hurtigt ud og hjem - ankeret ville ikke op

To herrer i en sejlbåd havde kastet anker nord for Helsingør på Lappegrund for at prøve fiskelykken. Men da ankeret skulle op, så havde det gravet sig
DSRS Helsingør
Læs mere
Forebyggende søredning

motorstop

Kontaktet af svensk SOS-central, der anmodede om assistance til en svensk motorbåd, der havde motorstop ud for Hornbæk Plantage. Rescue Heimdal bemandet og
DSRS Helsingør
Læs mere
Forebyggende søredning

De støtter os

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Gå ikke klip af vores nyhedsbrev ! Vi udsender et nyhedsbrev 6-8 gange om året, med nyheder, tips & tricks, gode tilbud fra vores samarbejdspartner samt anden god information. Tilmeld dig i dag og vær med !