32” sejlbåd m. Motordefekt

Sejlbåd med motor defekt

Kl. 02 cirka indløb en alarm via JRCC om en 32” sejlbåd som drev ud for Skovshoved med defekt motor.

Vi får samlet en besætning på et par mand, som alligevel var næsten færdige med at sove og sætter kurs nord. 
Turen tager lidt længere end normalt grundet det hårde vejr. Godt fremme får vi hurtigt lokaliseret båden, takket være god signalgivning med lygte fra havarist. Vi får etableret slæb og da omgivelserne var lidt udfordrende, endte vi med at sætte kurs mod Svanemøllen og mere roligt vand. 
ca. 4.30 afleverer vi en træt og lettet besætning (og nye DSRS medlemmer) med båd på en ledig plads og sætter kurs hjemover.  
På vej hjem kan vi konstatere at bølgerne omkring nordhavnstippen ikke er blevet mindre, og med den mængde vand vi får, kan vi vidst godt spare morgenbadet inden job derhjemme.
Kl..6 er vi hjemme i havn og klar til lige en lille lur inden hverdagen og job kalder.
 

God læring:

Havaristens lygte gjorde en stor forskel ift. at blive lokaliseret hurtigt. 
Har du en lygte i båden ? Og hvis ja, har den friske batterier når du sejler ud? 

 

STØT DANSK SØREDNINGSSELSKAB

Når du støtter Dansk Søredningsselskab, tager du ansvar for alle der færdes til søs. Om du er lystsejler, fisker eller blot på gennemfart – så er vi fælles om at færdes på havet. Dansk Søredningsselskab hjælper alle, der har brug for hjælp på søen, uanset om de er medlem eller ej. Vores redningsmandskab arbejder frivilligt og ulønnet hele året rundt. Men vi kan kun eksistere på grund af mennesker som dig, der tager ansvar og gør noget for fællesskabet på havet.

Som medlem er du med til at sikre at:

  • Dansk Søredningsselskab kan stå til rådighed hele døgnet - året rundt.
  • Vores frivillige, ulønnede redningsmandskab kan blive uddannede.
  • Vi kan rykke ud til ikke livstruende situationer til inden for 20 minutter.
  • Vores redningsbåde og redningsudstyr kan blive vedligeholdt.
  • Vi kan etablere nye redningsstationer i flere danske havne.

Et medlemskab koster 600 kr. pr kalender år.

Når du har meldt dig ind, sender vi dig en medlemspakke med en vimpel, et årsmærke og klistermærker, som bevis på, at du tager ansvar for andre mennesker, der færdes på og i havet.

Andre aktioner udført af DSRS København

Når en sejlbåd går i land...

Kender du den gamle sømandssang "Når en sailor går i land"? Det var lidt den melodi vi nynnede, da vi kom ud til en grundstødt båd. For den stod så tæt på land
DSRS København
Læs mere
Assistance

Mand over bord

Vi fik et opkald fra JRCC om en person der var faldet overbord og svømmet i land. Vedkommende blev fundet og kørt på hospitalet, men båden blæste ind på en
DSRS København
Læs mere
Alarm SAR

Båd med motorstop

I dag kl.13.15 ringer vores vagttelefon, det er en af vores frivillige som lige skulle have årets sidste sejltur før båden skulle på land, desværre gik det ikke
DSRS København
Læs mere
Assistance

Motorstop udfor Skodsborg

Assistance til større kabinebåd som efter et kortvarigt motorstop ikke kunne starte motoren igen. Rescue Njord bemandes og kursen sættes mod Skodsborg hvor
DSRS København
Læs mere
Assistance

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Gå ikke klip af vores nyhedsbrev ! Vi udsender et nyhedsbrev 6-8 gange om året, med nyheder, tips & tricks, gode tilbud fra vores samarbejdspartner samt anden god information. Tilmeld dig i dag og vær med !