Gult udkald - Tabt radiokontakt til 26 fods sejlbåd ved Bjørnsknude

Gult udkald - Tabt radiokontakt til 26 fods sejlbåd ved Bjørnsknude

Gult udkald

JRCC ringer kl. 21.46, en pårørende har slået alarm da denne skulle have været med hans venner ude og sejle, men de var ikke dukket op og var blevet bekymret for, om der var sket dem noget.

Båden er tidligere på dagen nyindkøbt i Vejle Havn, og er sejlet ud der fra.  Den pårørende skulle være hoppet ombord i Juelsminde. JRCC oplyser, at de har tabt radioforbindelsen til havaristen og at deres mobiler er løbet tør fra strøm. JRCC har en formodning om, at de kan være omkring Bjørnsknude rev eller udkanten af Vejle fjord.  JRCC anmoder om hurtig assistance, så det sidste dagslys kan bruges.

1 min efter vagttelefonen har udsendt udkaldet til de frivillige, er der et stærkt hold klar til afgang.

Landstationen er dækket og der afsøges fra kysten,  hvor en redder spotter dem ved Bjørnsknude.  Crewet får besked, som meget hurtigt er fremme ved havaristen. Vinden er knap men der er godt med strøm. 

Nøglen er knækket i tændingen, så havaristen er klar til et slæb ind til Juelsminde. Havaristen skal videre til Aalborg. 

Havaristen kendt ikke for godt til den håndholdte VHF radio og hvordan den virkede, så da crewet var på vej der ud, modtager de flere Distress call. Havaristen havde tænkt, at så kunne det være der var nogen der hentede dem.

Crewet får hurtigt orienteret JRCC, så det store maskineri ikke bliver sat i gang. Crewet får efterfølgende en god snak med besætningen ombord på havaristbåden om vigtigheden af sikkerhed til søs og om vores APP Søassistancen. 

JRCC blev løbende holdt orienteret.

Rescue Baltrum og havaristen er retur i Juelsminde havn kl. 23.10 hvor der stod 4 mand klar på kajen til at assisterer. Rescue Baltrum sejles herefter på plads og klargøres til nøste udkald.

Havaristen var ikke medlem.

 

 

 

 

 

 

STØT DANSK SØREDNINGSSELSKAB

Når du støtter Dansk Søredningsselskab, tager du ansvar for alle der færdes til søs. Om du er lystsejler, fisker eller blot på gennemfart – så er vi fælles om at færdes på havet. Dansk Søredningsselskab hjælper alle, der har brug for hjælp på søen, uanset om de er medlem eller ej. Vores redningsmandskab arbejder frivilligt og ulønnet hele året rundt. Men vi kan kun eksistere på grund af mennesker som dig, der tager ansvar og gør noget for fællesskabet på havet.

Som medlem er du med til at sikre at:

  • Dansk Søredningsselskab kan stå til rådighed hele døgnet - året rundt.
  • Vores frivillige, ulønnede redningsmandskab kan blive uddannede.
  • Vi kan rykke ud til ikke livstruende situationer til inden for 20 minutter.
  • Vores redningsbåde og redningsudstyr kan blive vedligeholdt.
  • Vi kan etablere nye redningsstationer i flere danske havne.

Et medlemskab koster 600 kr. pr kalender år.

Når du har meldt dig ind, sender vi dig en medlemspakke med en vimpel, et årsmærke og klistermærker, som bevis på, at du tager ansvar for andre mennesker, der færdes på og i havet.

Andre aktioner udført af DSRS Juelsminde

Lilley Bravida 44 med motorstop

2 udkald på en gang Vagttelefon fik 2 indgående opkald. Først en lille speedbåd ved Vejle fjord kur og spa, samtidig kom et udkald til en Lille Bravida 44 med
DSRS Juelsminde
Læs mere
Assistance

Cornet 21 uden strøm

Grønt udkald Cornet 21 fod uden strøm 4 mand melder klar med det samme og Resque Baltrum afgår kl 15.19. Crewet er fremme kl 16.03 og sætter en redder ombord
DSRS Juelsminde
Læs mere
Assistance

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Gå ikke klip af vores nyhedsbrev ! Vi udsender et nyhedsbrev 6-8 gange om året, med nyheder, tips & tricks, gode tilbud fra vores samarbejdspartner samt anden god information. Tilmeld dig i dag og vær med !