fbpx SAR ved Sandbjerg VIg | Dansk Søredningsselskab

Assistance

Nødsituationer:
Kontakt Lyngby Radio på VHF kanal 16 og aktivér eventuelt alarmknappen, hvis din VHF radio er med DSC.

Har du ikke VHF kan du Kontakte Forsvarets Operationscenter på telefon +45 72850000 (døgnbemandet)

Ikke nødsituationer:
Assistance til nærmeste havn
– kontakt vagthavende på den nærmeste DSRS station

Helsingør:
+45 27601101

Kerteminde
+45 27601102 

Bregnør
+45 27601102 

Lynæs:
+45 27601103 

Rudkøbing:
+45 27601104

Juelsminde:
+45 27601105

København
+45 27601106  

Løgstør
+45 27601107  

Årø
+45 27601108

Vordingborg
+45 27601109

Køge
+45 27601110
Helikopter på vej med mand i vandet

SAR ved Sandbjerg VIg

Inden vi afsejler fra Snaptun får vi opkald fra Radio Lyngby, de efterspørger assistance til sejlbåd i Sandbjerg Vig, ved Juelsminde. Vi melder, at vi kan være der inden for 15 minutter. Vi hører ikke mere fra Lyngby Radio, og starter eftersøgning i Sandbjerg Vig, men finder ikke nogen. 

Kort tid efter får vi opkald fra en helikopter, der er undervejs for at søge efter båden. Herefter overgår assistancen til en SAR, og vi får tildelt et søgeområde i vigen. Vi får også Charley Victor på vandet (se særlig log) Herefter overgår ledelsen af aktionen til Andromeda, (Marinehjemmeværnet) 

Vi bliver tildelt et andet søgeområde, og fortsætter eftersøgningen flere timer. Vi afbryder på et tidspunkt for at tanke dieselolie, og får 2 besætningsmedlemmer mere om bord. Søgeområdet bliver efterhånden udvidet, og vi fortsætter og opretter nyt SAR søgemønster i samarbejde med helikopteren og marinehjemmeværnet. 

Efter en times eftersøgning i det nye område finder helikopteren båden på en position længere væk. De får en reder og læge i vandet og derefter om bord, og haveristen bliver slæbt til Snaptun  af hjemmeværnets rib båd. Her venter en ambulance. Haveristen har det godt, og vores aktion afsluttes med opsamling af SAR bøjer.

Trætte snakker vi dagen igennem og vi ved ikke, at vi skal igang igen tidligt næste morgen.

Charlie Victor:

Charlie Victor bliver kaldt på vandet i samarbejde Rescue Juelsminde, og vi er på vandet inden Marinehjemmeværnet er klar med deres båd. Vi ser og forstår, at vi eftersøger en person i vandet, idet det anses for muligt, at båden er gået ned. 

CV1 kan sejle på meget lavt vand, og vi afsøger bugten rundt - og fortsatter på samme vis i As Vig. Vi undersøger bl.a. et område, hvor flere fendere er set i vandet, men det viser sig, at de ikke har forbindelse til haveristen.

Efterhånden er det blevet så mørkt, og vi har ikke tilstrækkeligt søgelys ombord, at vi returnerer til Juelsminde og er i havn omkring midnat, og eftersøgningen fortsætter, men CV`s besætning forbliver klar, hvis nødvendigt. Charlie Victor forsøger efterfølgende at samle den sidste SAR bøje op, men den er på så lavt vand, at cyklen må i brug (En almindelig cykel, og ikke en vandcykel)

Trætte afmønstrer besætningen - lidentanende, at vi skal i aktion igen tidligt næste morgen... og logbogen fortsætter....

sar_juelsminde

 

Andre aktioner udført af DSRS Juelsminde

35 fods sejlbåd med defekt ror

Vi afgik fra Juelsminde for 2. gang i dag - denne gang med Rescue Juelsminde til en position nord for Endelave Havn. En 35 fods velholdt sejlbåd havde ror
DSRS Juelsminde
Læs mere
Forebyggende søredning

28 fods sejlbåd med tov i skruen

Vi modtog opkald fra JRCC: En 28 fods sejlbåd havde fået tov i skruen. Da vi kommer ud til havaristen, der har afsejlet fra Juelsminde kort tid før, finder vi
DSRS Juelsminde
Læs mere
Forebyggende søredning

LM 81 på grund ud for Rosenvold havn

Vi var på havnen, dels fordi vi tidligere modtog et opkald om en assistance ved Fredericia, (Der dog blev afblæst inden vi sejlede ud), dels fordi vi havde
DSRS Juelsminde
Læs mere
Forebyggende søredning

Saga 7000 med maskinhavari

1255 bliver vi alarmeret fra JRCC som fortæller at de er blevet kontaktet fra en Saga 7000 som har motorhavari. Båden ligger lidt nord for Fredericia med to
DSRS Juelsminde
Læs mere
Forebyggende søredning

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Gå ikke klip af vores nyhedsbrev ! Vi udsender et nyhedsbrev 6-8 gange om året, med nyheder, tips & tricks samt anden god information. Tilmeld dig i dag og vær med !